Telefon:

0312 235 33 11

Adres:

Mithatpaşa Caddesi 51/3 Kızılay Çankaya/Ankara

Cinsel Ä°liÅŸkiye Girememe

Kadınların ilişkiye girememesi durumu çoğu kadının yaşadığı fakat genellikle çevresiyle paylaşmadığı bir hastalıktır ve bu hastalığa tıp dilinde vajinismus deriz. Kadınlar ilişkiye giremediklerinde bu durumu gelişen teknoloji sayesinde internet üzerinden araştırarak vajinismus olarak bulur ve hasta olduklarını anlarlar. Bu aşamadan sonra çoğu kadın yazılanların yönlendirmesi ile hastalığın psikolojik olduğunu düşünür ve vajinismus tedavi merkezine gelmektense psikologa gider. Bu hata yüzünden çoğu kadının hastalık evresi ilerler. Peki, kadınların ilişkiye girememesi neden olur? Bu durumun sebebi standart değildir. Kadının ya fiziksel olarak vajinasında bir bozukluk vardır yani kızlık zarının yüksek kenarlı ve sert olması kadının ilişkiye girmesini engeller ya da psikolojik olarak kadının pelvik kaslarını kasmasından kaynaklı ilişki gerçekleşemez. Pelvik kasları dediğimiz kısım da leğen kemiğimizin olduğu ve üreme organlarımızın bulunduğu bölgedir. Kadın bu kasları psikolojik olarak kasar ve penisin içeri girmesini engeller. Kasılmanın da birden çok sebebi vardır. Kişi daha önce bir travma yaşamış olabilir ya da toplum baskısından kaynaklanan efsanevi hikayelerin etkisinde kalarak ilk gece korkusu yaşayabilir. Yani kadın bilinçaltına attıklarıyla kaslarını sıkar ve cinsel birliktelik yaşanamaz.

Kısacası hastanın sorunu psikolojik mi veya fiziksel mi bunun tespiti yapıldıktan sonra tedavi sürecine girilmeli. Doktor bu süreçte hastanın hangi evrede olduğunu belirler ve ona göre tedavi uygulanmaya başlanır. Bu nokta önemlidir çünkü hastayı yanlış tedavilerle uğraştırmak onu yıpratır ve tedavi sürecinden vazgeçerek daha ağır bir psikoloji altına girmesine sebep olur. Bu sebeple hastaya doğru tespit yapılarak aslında 3 gün gibi kısa bir sürede hastalığı yenmesine yardımcı olabiliriz. Kadının tedavi merkezine gelirken hastalığını kabul edip tedaviye hazır hissetmesi emin olun tedavi sürecini kısaltıp daha hızlı iyileşmesi demektir. Okunan yanlış bilgilerin başında alkol alarak ilişkiye girin, zar yapınız bozuktur onu aldırın gibi büyük yanlışlar vardır. İşinde uzman doktor sizi detaylıca muayene etmeden bunları yapmayacaktır. Diğer yanlış ise kadının bu hastalığı kendinin yenebileceğini düşünmesidir. Kendi kendinize bu hastalıktan kurtulmak çok zordur, nasıl normal bir hastalıktan kurtulmak için bile doktora gidip ilaç alarak düzeliyorsak bu hastalıkta da vajinismus doktoruna giderek 3 günde bu hastalıktan kurtulabilirsiniz. Erteleyerek hem zamanınızdan çalarsınız hem cinsel hayatınızdaki sıkıntılarınız evliliğinize zarar vermeye başlar.

Değerli hastalar, evet kadınların ilişkiye girememesi bir hastalıktır ve bu hastalığın tedavisi oldukça rahat ve kısa sürer tek yapmanız gereken durumu kabul edip bir an önce tedaviye başlamanızdır.

WhatsApp Bilgi Hattı